085 - 060 3771

Waarom een incassobureau inschakelen?

Betaalt uw klant na enig aandringen uw rekening nog steeds niet? Dan heeft u de mogelijkheid om hulp in te schakelen. Een incassobureau is gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen. Incasso Traject weet precies hoe ze uw klant moeten bereiken. Onze incasso specialisten hebben de modernste communicatiemiddelen en zijn op de hoogte van de laatste wetten en regels. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere incassoscore en betere grip op uw debiteuren.

Wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?

Of u een incassobureau mag inschakelen hangt af van het type debiteur. Zo zijn er verschillen in regels tussen bedrijven en consumenten. U mag een incassoprocedure bij consumenten starten als wordt voldaan aan alle spelregels van de overheid. Zo moet er eerst een aanmaning worden verstuurd naar uw klant. Daarna krijgt de debiteur nog minimaal 14 dagen de tijd om de factuur alsnog te betalen. Blijft de betaling ook dan uit? Dan worden extra incassokosten in rekening gebracht.

Bij bedrijven wordt eerst gekeken naar de eigen algemene voorwaarden. Hier staan vaak regels in over onbetaalde facturen en hoe hiermee moet worden omgegaan. Als er in de voorwaarden niets staat over debiteurenbeheer, dan worden in principe dezelfde regels gehanteerd als bij consumenten.

Het is belangrijk dat u op het juiste moment de juiste handelingen uitvoert. Daarom is het een beter idee om een incassobureau in te schakelen. Wij hebben immers de ervaring en kennis om op de juiste manier om te gaan met uw openstaande vorderingen.

Kosten inschakelen incassobureau

Als u een incassobureau inschakelt worden er extra handelingen uitgevoerd om uw factuur te incasseren. Deze kosten komen als incassokosten bovenop de factuurbedragen die betaald moeten worden.

Een veelgebruikte term in de incassowereld is No Cure No Pay. Dit houdt in principe in dat de opdrachtgever niets hoeft te betalen als de klant helemaal geen betaling doet. Een stuk onduidelijker wordt het als de klant een deel van de totale vordering betaalt. De spelregels kunnen dan per incassobureau verschillen. Vaak worden er dan wel gewoon kosten doorberekend.

Bij Cashflow Incasso betaalt u geen provisie over deelbetalingen. Dat betekent dat de incassoprocedure voor opdrachtgevers gratis is. Op die manier loopt u als ondernemer veel minder risico en weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Respectvol

Cashflow Incasso werkt iedere dag aan het verbeteren van de dienstverlening. Met slimme tools, maar vooral door het verbeteren van het incassotraject. Onze exceptionele creativiteit leidt tot een bijzonder hoog slagingspercentage van onze incassotrajecten!

TRANSLATE >>