085 - 060 3771

Incasso in Nederland

Incasso zonder tussenkomst van de rechter (minnelijke incasso) is voor opdrachtgevers gratis. Dat komt omdat de debiteur naast het factuurbedrag ook de incassokosten en rente moet betalen. In 90% van de gevallen betaalt een debiteur alsnog uw openstaande factuur.

 

Wat gebeurt er als ik de vordering tussentijds annuleer?

 

Als u de vordering tussentijds terugtrekt wordt de vergoeding voor onze diensten (de incassokosten) aan u doorbelast.

 

Wettelijke herinnering

AIs uw debiteur een consument? Dan moet u volgens de Nederlandse wet eerst een laatste herinnering sturen voor u een incassoprocedure mag starten. U geeft de debiteur hiermee een laatste kans om te betalen en kondigt incassokosten aan als dit niet (tijdig) gebeurt. Onze specialisten begeleiden dit gehele proces! Wij kunnen deze WIK-brief ook namens u versturen!

 

Debiteurenbezoek

 

Als onze incasso acties onverhoopt niet tot betaling hebben geleid, kan het effectief zijn om de debiteur te bezoeken. Een speciaal getrainde mediator zal uw debiteur op locatie bezoeken. Het doel van het bezoek is om een oplossing te vinden voor de betalingsachterstand. Na afloop doet onze mediator uitgebreid verslag van alle ins-en outs!

 

Gerechtelijke incasso

 

Bij gerechtelijke incasso wordt een juridische procedure gestart om een betaling af te dwingen. Hierbij horen verschillende kosten: 

Griffierecht.
Deurwaarderskosten conform BTAG-tarief.
Uurtarief van de jurist/ advocaat.
Bij iedere zaak ontvangt u vóóraf een nauwkeurige kostenopgaaf.
Zo voorkomt u verrassingen en weet u precies waar u aan toe bent.

 

Incasso buitenland

 

Dankzij ons betrouwbare netwerk van internationale partners, kunnen wij ook uw debiteuren in het buitenland effectief bereiken. Door verschillende wetgeving, regels en gebruiken gelden hiervoor andere kosten dan incasso in Nederland.

 

Wij hanteren voor internationale incasso verschillende spelregels

 

Afhankelijk van het land gelden dossierkosten die vooraf betaald moeten worden.
Afhankelijk van het factuurbedrag wordt een bepaalde provisie doorberekend.
Afhankelijk van het land geldt een minimale hoofdsom.

Heeft u niet betalende klanten in het buitenland? Stuur een e-mail of bel met Cashflow  Incasso!

Respectvol

Cashflow Incasso werkt iedere dag aan het verbeteren van de dienstverlening. Met slimme tools, maar vooral door het verbeteren van het incassotraject. Onze exceptionele creativiteit leidt tot een bijzonder hoog slagingspercentage van onze incassotrajecten!

TRANSLATE >>